El Club IPI és un esplai de lleure per a persones adultes amb diversitat funcional psíquica que es troba al barri del Raval de Barcelona.

La nostra intenció és oferir a socis/es un punt de trobada on passar una bona estona, pel que donem molta prioritat al lleure. Som conscients que molts dels nostres socis/es venen a l’esplai després d’estar treballant tot el dia, pel que mereixen trobar un ambient alegre i afectiu on es puguin sentir còmodes i contents. Per això diem que l’IPI és un Club, un punt de trobada on gaudir d’afecte i bona companyia.

També som també conscients de la important tasca educativa que requereix aquest col·lectiu, pel que intentem reforçar, en la mesura del possible, els hàbits més necessaris d’autonomia personal i social. Es per tot això que l’equip de monitors/es manté contacte amb les famílies o els educadors/es de les llars per tal d’atendre millor les necessitats de cadascú.

Va ser creat els anys 60 per la Fundació Nostra Senyora del Carme, sota els auspicis de l’Institut Psíquic Infantil, per a donar resposta a la demanda de les famílies afectades perquè es creessin centres de lleure per a aquest col·lectiu. Posteriorment, als anys 70, va ser dependència d’Aspanias i, des de gener de 2005, el Club IPI està constituït com a associació amb entitat pròpia, estretament lligada amb l’Associació Aspanias.

[mls_blockquote]En resum, el Club IPI és un centre de lleure on les persones adultes amb disminució psíquica i els seu equip de monitors/es voluntaris volen gaudir d’una bona estona carregada d’afecte, alegria i il·lusió.[/mls_blockquote]

4 thoughts on “Benvinguts al Club IPI”
  1. Felicitaros por el gran trabajo que realizais con todas estas personas, que con solo verles la cara de alegria cuando van al Club IPI y pueden hacer muchas actividades para las familias es mucho. Gracias a todos. Desearos suerte en esta nueva aventura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.